Châteaux en fête 2023

Vanaf 15 april tot en met 1 mei openen ruim 70 kastelen in de Dordogne hun deuren. Ook Domaine du Sablou biedt een podium aan kunstenaars en creatieven.
De stichting Vrienden van Sablou organiseert samen met diverse Franse Associations een afwisselend programma tijdens Châteaux en fête. De exposities zijn vrij toegankelijk. De artiesten van de evenementen vragen na afloop een donatie.

Programma Châteaux en fête

Exposities

Maar liefst twee kunstenaars, woonachtig in de Dordogne, stellen hun werk tentoon. Op 15, 16, 18, 20, 22, 23, 25 en 27 april van 16:00 tot 18:00 uur zijn hun creaties te bewonderen. Op die momenten zijn de exposanten zelf aanwezig.
 
 
Katja Wentz

Textile Art by Katja Wentz  Katja Wentz

Katja is een veelzijdige kunstenares en artiest. In de Orangerie exposeert zij haar Textile Art en schilderijen. De wandkleden zijn samengesteld uit oriëntaalse zijden stoffen, die zij verzamelt in India, Nepal, Laos, Thailand en Indonesië. De schilderijen zijn geïnspireerd op de veelzijdige landschappen en kastelen in de Dordogne.
 
 
 
Véronique Viala

Orane de Véronique Viala Véronique Viala

Véronique toont in en om de kapel haar sculpturen. De aardse, krachtige vrouwenfiguren zijn een ode aan moeder aarde, aan de grote godin, aan de heilige vrouw, aan de wilde vrouw. Haar werk is tijdloos en belichaamt zowel kracht als gevoeligheid, zowel sensualiteit als onschuld. 
 

Evenementen

15 april, 18:30 – 20:00 uur Pianorecital door George Lepauw

George Lepauw, ©Céline Oms

George speelt integraal zijn recent uitgebrachte CD met de 24 préludes van Claude Debussy. Het concert zal plaatsvinden in de Orangerie waar tijdens deze weken een bijzondere vleugel staat: een Pleyel concertvleugel uit 1910, gerestaureerd door Philippe Courreye. Na afloop van het concert zal George Lepauw zijn albums signeren.
 
 
 
16 april, 18:30 – 20:00 uur Traditionele muziek uit de regio

Dominique Bonin Éric Desfour Dominique Meunier

Het ensemble « En passant l’hiver » met Dominique Bonin, Éric Desfour en Dominique Meunier vertolkt traditionele muziek uit de Auvergne en Limousin in de traditie van de Réveillées. Maak kennis met liederen en een keur aan instrumenten zoals viool, draailier, cornemuse (doedelzak uit Midden-Frankrijk) en klarinet.
 
 
 
22 april, 18:30 – 20:00 uur Lotus de Lumiere – een muzikale reis

Lotus de Lumiere

Een interactieve avond rondom een Mandala van kaarsen waar klank en zang de boventoon voeren. Onder begeleiding van Guillaume Amaurin en Katja Wentz. Cyril Marie zal voorgaan in chanten.
 
 
 
23 april, 18:30 – 20:00 uur, Grand Concert Beethoven & Brahms

George Lepauw portrait, © Céline Oms  Consuelo Lepauw

George en Consuelo Lepauw, broer en zus, zullen gezamenlijk en apart sonates van Beethoven en Brahms ten gehore brengen. Consuelo speelt daarbij op viool en George bespeelt de prachtige Pleyel concertvleugel uit 1910, die gerestaureerd en beschikbaar is gesteld door Philippe Courreye.
 
 
 
28 april, 18:30 – 20:00 uur, Piano Solo door Guy van Beek – GEANNULEERD

Guy van Beek

Helaas is dit concert geannuleerd.
In 2000 studeerde Guy af in piano Lichte Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij geeft les, zoekt regelmatig zelf het podium op en componeert. Voor Châteaux en fête speelt Guy eigen werk en een enkele jazz standard. Een avond vol lyrisch en vrij pianospel in het grijsblauw tussen jazz en klassiek.
 
 
 
29 en 30 april, Muzikaal weekend georganiseerd en uitgevoerd door leden van het conservatorium

Conservatoire 1 Conservatoire 3 Conservatoire 2

Het conservatorium ‘l’Antenne Vallée Vézère du Conservatoire Départemental de la Dordogne’ biedt een afwisselend programma in het laatste weekend van Châteaux en fête.
Zaterdag 29 april:

  • 17:30 – 19:30 uur
    Een muzikaal parcours met Ensembles van guitaren, andere snaarinstrumenten, piano, hout- & koperblazers en het Grand Jazz Ensemble van het departement tezamen met l’Atelier Jazz Montignac.
  • 21:00 – 23:00 uur
    Hedendaagse muziek uitgevoerd door diverse bands.

 
 
Middag zaterdag 29 april – Wijnproeverij

Nathalie Dalbadie

De wijnmaker Nathalie Dalbadie van het Domaine de la Voie Blanche, gelegen in Saint Cyprien, zal deze middag aanwezig zijn. Liefhebbers kunnen diverse biologische wijnen proeven. En als de smaak bevalt: ze neemt genoeg flessen mee…
 
 
 
Zondag 30 april: UITVERKOCHT

  • 17:00 uur – 18:00 uur
    Fragmenten uit ‘Opéra Rock’ uitgevoerd door le Chœur et l’Orchestre de Vallée Vézère et Sarladais.

 
 
1 mei, 18:30 – 21:00 uur Lotus de Lumiere bij zonsondergang

Lotus de Lumiere 2

Onder leiding vaan Guillaume Amorin en Katja Wentz sluiten we het festival af met een interactief evenement rondom een Mandala van kaarsen. Verzamelen vanaf 18:00 uur bij de Orangerie.
Châteaux en fête 2023 ici..