2021
Kalinka, Dennis  Louie (10), Yessie (9) en Manu (3)

Wat hebben we het heerlijk gehad op Sablou. Het was de eerste stop van onze ‘sabbatical’: met het hele gezin op reis in een camper door Europa. We hadden verwacht dat de kinderen het niet zo naar hun zin zouden hebben op Sablou. Joop had al aangegeven dat er geen andere kinderen waren en verder was er door Corona niets te doen in de omgeving. We hebben het echter alle vijf enorm naar ons zin gehad. In de vijf weken dat we er waren, hebben we zoveel leuke en nieuwe dingen gedaan. Want wanneer zit je nou op een tractor? Wanneer frees je een moestuin? (ik wist niet eens wat een frees was!). De weken zijn voorbij gevlogen en dat komt ook zeker door de fijne gastheer Joop.

We werden super begeleid en Joop wist ook de kinderen goed ‘aan het werk’ te zetten met klusjes als plantjes water geven, kasjes vullen met zaadjes en onkruid wieden.
Eten ‘bij Gonda’ was een groot feest. Alle bordjes leeg en Gonda heeft onze twee oudste kinderen zelfs geïnspireerd om later een eigen restaurant te beginnen.

Chateau le Sablou is een prachtige plek: heerlijk rustig, soms echt helemaal stil (onvoorstelbaar als je in Nederland woont), met prachtige natuur en prachtige gîtes.
We komen zeer zeker tijdens onze reis terug, want Sablou en de vaste bewoners zitten in ons hart!
Kalinka